Новини Бюро

АБ «Збіглей та партнери» успішно завершено справу щодо відновлення порушених прав громадянина Республіки Білорусь, котрий у результаті набув громадянство України!

Менш як за 7 місяців з початку надання правової допомоги клієнту, адвокатам бюро вдалося відновити порушені права останнього та 02.01.2020р. він прийнятий до громадянства України!

Про досить цікавий кейс, який потрапив у провадження бюро ми писали раніше:

НОВИНИ БЮРО ЗА СЕРПЕНЬ 2019

Громадянин Республіки Білорусь, який з 2004 року фактично проживає на території України, на підставі посвідки на постійне проживання, у березні 2019 року дізнався, що цей документ скасовано 15 років (!) тому.

Позов щодо скасування незаконного рішення від 2005 року разом із клопотанням про поновлення пропущеного строку на звернення до суду було подано у червні 2019 до Житомирського окружного адміністративного суду. В силу ліквідації та реорганізації державних органів, що займаються питаннями іноземців та осіб без громадянства, за такий тривалий проміжок часу, відповідачами по справі стали УМВС України у Житомирський області та Управління ДМС у Житомирській області.

Як часто буває в таких ситуаціях, дещо несерйозне та недбале ставлення відповідачів до вказаної справи, виразно змінилось після прийняття судом на підготовчому засіданні ухвали щодо поновлення пропущеного строку на звернення до суду та витребування документації із архівних відділів державних органів.

Рівноправний діалог за участі адвокатів бюро розпочався у відповідача після того, як в черговому судовому засіданні було беззаперечно встановлено, що рішення 2005 року приймалось поза межами законної процедури, що діяла на той момент, а посадові особи відповідачів знайти логічного та правового пояснення і обґрунтування існування підстав позбавлення іноземця посвідки на постійне проживання не змогли.

Оскільки, мета та результат, які були визначені клієнтом полягали саме у скасуванні зазначеного рішення та отриманні громадянства України, усвідомлюючи незаконність власних дій, Управління ДМС у Житомирській області після тривалої медіації, взяло на себе зобов’язання у 30-ти денний термін скасувати оскаржуване рішення, про що надало відповідне підтвердження до суду.

В ситуаціях коли державні органи практично ніколи не визнають протиправність власних дій чи бездіяльності, вважаємо, що у цій справі робота щодо збирання доказів та визначення правильної правової позиції стала запорукою вирішення кейсу без кількарічних судових процесів.

Як результат, за досить короткий строк (менш як 7 місяців) з початку надання правової допомоги клієнту, адвокатам бюро вдалося відновити порушені права останнього та 02.01.2020р. він прийнятий до громадянства України!

З чим ми його і Вітаємо! )

 

адвокат  Н.В. Збіглей