Новини Бюро

Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду відмовив прокурору у задоволені його касаційної скарги

закриття кримінального провадження відносно клієнта адвокатського бюро  на підставі п.10 ч.1 ст.284 КПК України

12.09.2022 року Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду відмовив прокурору у задоволені його касаційної скарги та залишив у силі рішення судів попередніх інстанцій про закриття кримінального провадження відносно клієнта адвокатського бюро  на підставі п.10 ч.1 ст.284 КПК України, тобто, у зв’язку з закінченням строку досудового розслідування.

Нагадаємо, що ще 09.09.2021року Житомирський апеляційний суд також залишив без задоволення апеляційну скаргу прокурора, а рішення суду першої інстанції про закриття кримінального провадження відносно клієнта бюро, – без змін.

14.05.2021року командою адвокатського бюро було отримано судове рішення про закриття кримінального провадження у зв’язку із закінченням (спливом) строку досудового розслідування визначеного ст. 219 КПК України, у кримінальному провадженні після повідомлення особі про підозру, тобто на підставі п.10 ч.1 ст.284 КПК України.

Санкція статті передбачала для клієнта позбавлення волі від 7 до 12 років з можливою конфіскацією майна.

Захист клієнта у справі здійснювали адвокат Валерія Каплунова та адвокат Ігор Збіглей.

Таким чином, рішення суду про закриття кримінального провадження є остаточним, пройшло перевірку вищої судової інстанції та оскарженню не підлягає.